Proč osmák s pp?

Nač mi je PP, který je pro mě vlastně zbytečný?

Opak může být pravdou. V daném dokumentu Vám chovatel předává veškeré informace o Vašem osmákovi. I když se Vám zdá, že je PP vlastně k ničemu, najdete v něm čas, který každý chovatel věnuje hledání a porovnávání předků, komunikaci s chovateli napříč světem, investováním finančních prostředků ke koupi a převozu nových osmáků z jiných koutů světa. Co více si vlastně přát, než mít myšáka od někoho, kdo se věnuje detailům a snaží se Vám nabídnout to nejlepší?

Jaký je vlastně rozdíl mezi osmákem s PP a bez PP?

Rozdíl je v minimalizování možných zdravotních komplikací, které by mohli zkrátit život Vašeho mazlíčka, snížit riziko zdravotních obtíží v budoucnu. V daném výpisu najdete veškeré informace o historii Vašeho mazlíčka, kontakt na chovatele, který Vám rád pomůže i roky po předání osmáka...

Pokud bych to měl laicky vysvětlit, vezměte si kupříkladu nákup mobilního telefonu. Pokud byste měli před sebou telefon se značkou Cubot a dejme tomu Samsung, čemu dáte přednost? Něčemu, o čem vlastně nic nevíte, nebo tomu, co má v této oblasti nějaké jméno a spokojené zákazníky?

Proč je osmák s PP o tolik dražší?

Kdysi se u mě jeden pán zajímal o osmáčky. Po sdělení ceny se zarazil a zeptal se mě: "A to kadí aspoň zlaté bobky za tu cenu?"

Ano, cena osmáka se zájmového chovu je vyšší, než u osmáka z inzerátu od kdoví koho. Opět je potřeba se zamyslet, proč tomu tak je. Cena osmáka se odvíjí samozřejmě i od atraktivnosti zbarvení, které nemusí být tak časté, případně rozšířené. V ceně je zahrnutý i čas, který chovatel myšákům věnuje, jejich rodičům, komunikaci se zájemci, osvětě, sbíráním dalších a dalších informací o chovu od jiných chovatelů, kvalitnímu krmení, opakovanému investování do vybavení klecí, do samotných klecí, do nových chovných osmáků...

Opět bych si dovolil srovnání. V tomto případě například fasfood vs restaurace. U obou se najíte, o tom žádná. U fastfoodu dostanete jídlo samozřejmě levněji a rychle. Jde o to se jen najíst. V restauraci je jídlo dražší a ještě si na něj musíte počkat. Nicméně dostáváte jídlo z čerstvých surovin, kdy si někdo dá práci udělat porci přímo pro Vás, jste v prostředí, které je příjemnější, kde se o Vás někdo stará, zeptá se, zda jste spokojení, zda ještě něco nepotřebujete, kde jíte příborem a nejen rukami...

Záměr je stále stejný, najíst se. Ale rozdíl je v tom, co vše dostanete za Vaše peníze a v jaké kvalitě.